Impressie

Ik wil jullie graag meenemen in een dagje Variation Play. Hoe ontspannen zo een dag kan zijn.
 
Het loopt tegen de avond, en je bent toe aan een break van de dagelijkse sleur. Je besluit een bezoekje te brengen aan Variation Play.
 
Je komt aan en koopt een kaartje. Nadat je je spullen hebt opgeborgen, stap je de speelruimte binnen. Een heerlijke ontspannen sfeer komt je tegemoet en er is van alles te doen. Het is supergezellig in de ballenbak, en je gaat erbij zitten. Er ontstaat een ballen gevechten en iedereen ligt krom van het lachen. Je gaat aan het kraampje zitten, om even bij te komen. Ze hebben er ranja en ouderwets snoep. Kauwend op een stuk trekdrop, denk je terug aan je kindertijd.
 
Dan word je uitgenodigd voor een spelletje tikkertje in het klimrek. Het gaat erom, dat je zoveel mogelijk lintjes verzameld, die anderen aan hun broekrand dragen. Je gaat er helemaal in op, en voelt je vrij van alle dagelijkse stress.
Uitgeput plof je neer in de snoezelhoek, en geniet van alle geuren, kleuren en sensaties. Je valt bijna in slaap.
 
Als je bent bijgekomen, loop je nog even rond. Mensen zijn bezig met een grote kleurplaat, je besluit mee te gaan doen. Tijdens het kleuren, wat verrassend ontspannend werkt, spreek je met anderen over je avondje bij Variation Play. En komt al pratend tot de conclusie, dat spelen een hele fijne manier is om je los te maken van alles wat normaal moet. Van alles wat er van je verwacht word. En ook van alles wat je een gejaagd gevoel geeft.
Je besluit dit vaker te doen.
 
Aan het einde van de avond loop je nog even door het winkeltje te snuffelen. Ze hebben er stuiterballen, ouderwetse tollen en meer speelgoed van vroeger. Je voelt je als een kind in de speelgoedwinkel.
 
Met een vrij en onbezorgd gevoel, pak je je spullen en gaat naar huis.
Het voelt alsof er een last van je schouders is gevallen. En voelt dat de lach niet van je gezicht te krijgen is. Je kunt er weer helemaal tegenaan.